Open dag Innoventis (lelie & gladiool) vrijdag 22 december

14 december 2017 08:38 In samenwerking met GMN organiseert Onderzoekscentrum Innoventis vrijdag 22 december a.s. een interessante inloopdag waar de resultaten van onderzoeken in lelies en gladiolen van de oogst van 2017 getoond worden.

Tijdens deze dag laat GMN de uitslagen zien van de lelieproeven van het afgelopen seizoen 2016-2017 voor wat betreft het PlAMV en TVX virus, deze proeven zijn afgebroeid en in oktober bemonsterd. Bij deze proeven is na het spoelen ECA water op verschillende manieren toegepast om PlAMV te bestrijden. Nieuwe manieren en technieken brengen veelbelovende resultaten aan het licht. GMN toont middels de PCR uitslagen ook de resultaten van de praktijkonderzoeken van dit seizoen.

Leliekookproeven
In diverse soorten lelies is gekeken naar vervangers van Formaline o.a. Bright Spark, Captan enz.

Fusariumbestrijding
Er is onderzoek gedaan bij het dompelen en schuimen met verschillende middelencombinaties en concentraties. Er is getoetst op gewasveiligheid en effectiviteit.

Wortellesie-aal

Wij laten u de opbrengsten en wortel-kwaliteit zien van lelies die geplant zijn op proefvelden in Limburg (aal-besmette grond) en in Noord Holland (aal-besmette partijen).

Mijtbestrijding
Wij tonen u nieuwe mijtbestrijdingsmiddelen, die kunnen worden toegepast met verschillende methodes en op diverse tijdstippen. O.a. tijdens de bewaring.

Woekerziekbestrijding
Woekerziek (Corynebacterium) is een groot probleem in de lelieteelt. Omdat Formaline geen toelating meer heeft is er gekeken hoe we verder kunnen met eventuele vervangers van dit middel.

Penicilliumproef lange bewaring
Omdat Penicillium een aanzienlijk probleem is in de lange bewaring van lelie-leverbaar-bollen wordt er bij Innoventis en in de praktijk gekeken hoe we dit met nieuwe middelen kunnen onderdrukken of voorkomen.

Bemestingsproef

Dit teeltseizoen zijn diverse nieuwe inzichten in de bemesting onderzocht. Hiervan is de opbrengst nu bekend.

Daarnaast tonen diverse fabrikanten de laatste ontwikkelingen aan de hand van proeven in lelies. Ook zijn er onderzoeken in gladiolen naar o.a. droogrot en fusarium te bezichtigen. Bright Spark is aanwezig met de laatste techniek voor het reinigen van water.

U bent van harte welkom bij Onderzoekscentrum Innoventis op vrijdag 22 december a.s. tussen 09.30 en 15.30 uur. Er wordt gezorgd voor een lunch in kerststijl! Er is dit jaar geen licentieverlenging op de proeftuin, wel geven wij de komende maanden vele andere mogelijkheden om de spuitlicentie te verlengen. Zie deze LINK voor alle data om uw spuitlicentie te verlengen.

Het adres is Zandvaart 5a, 1764 NJ Breezand.


GMN

Algemeen:
Telefoon 088-4747000
E-mail info@gmnbv.nl

Bestellingen:
Telefoon 088-4747000
E-mail bestellingen@gmnbv.nl

Verkoop binnendienst:
Telefoon 088-4747097

Financiën:
Telefoon 088-4747098

Postbus:
Postbus 21
2215 ZG Voorhout

BTW nr: NL008275798B01
KvK nr : 37055650

K  w  a  l  i  t  e  i  t     b  e  w  e  e  g  t     o  n  s  !