Volle bak tijdens pioenrozen dag

5 februari 2018 09:03

Voor het tweede jaar op rij was de zaal vol. De telers en vakgenoten die actief zijn in de teelt van pioenrozen waren met meer dan 180 man en vrouw op de informatiebijeenkomst afgekomen. De bijeenkomst kwam tot stand door een samenwerking tussen LTO Glaskracht, GMN BV en CNB. De honger naar kennis over teelt en afzet is groot in de Pioenenteelt. De bijeenkomst stond daar dan ook bol van. CNB bemiddelaar Ron Hoogeveen startte met een beeld van de marktontwikkelingen in de pioenen knollen. Net als NAK Tuinbouw spreker, Leo van Leeuwen, hamerde hij op het laten uitvoeren van een keuring van partijen die voor de knollenhandel op de markt komen dit jaar. Zonder keuring, geen handel naar het buitenland, was o.a. de boodschap.

De teeltspecialisten van GMN gingen in op het belang van goed onderzoek naar de inzet van gewasbeschermingsmiddelen, o.a. ten behoeve van de onkruidbestrijding. Omdat veel producten die voor de Pioenroos beschikbaar komen niet getest zijn op deze teelt door de fabrikant, is onderzoek noodzakelijk. Het goede nieuws is dat er prima middelen bijgekomen zijn. GMN heeft haar eigen proeftuin voor pioenrozen waar men dit onderzoek laat uitvoeren door het eigen onderzoekscentrum Innoventis. Diverse proefuitslagen werden deze middag besproken. Daarnaast werd een doorkijk gegeven op de proeven van komend jaar. De Pioenrozen proeftuin heeft inmiddels een oppervlakte van ca. 200 vierkante meter.

Andere sprekers gingen in op de bodem. Een vitale bodem is essentieel voor een gezond en weerbaar gewas. Eurofins gaf een toelichting op het nieuwe bodemmonster. André de Ridder van DCM zette een proef uiteen waarbij succes is geboekt met een goed en meerjarig bemestingsplan.
Al met al een zeer geslaagde dag die de aanwezigen weer volgepakt met informatie en kennis naar huis liet gaan.

De presentaties vanuit GMN kunt hier HIER downloaden.


Volle en aandachtige zaal bezoekers

Voor vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met:

Frank van den Hoek

Mobiel:   06-53368856
E-mail:   fvandenhoek@gmnbv.nl 
Website: www.gmnbv.nlGMN

Algemeen:
Telefoon 088-4747000
E-mail info@gmnbv.nl

Bestellingen:
Telefoon 088-4747000
E-mail bestellingen@gmnbv.nl

Verkoop binnendienst:
Telefoon 088-4747097

Financiën:
Telefoon 088-4747098

Postbus:
Postbus 21
2215 ZG Voorhout

BTW nr: NL008275798B01
KvK nr : 37055650

K  w  a  l  i  t  e  i  t     b  e  w  e  e  g  t     o  n  s  !