Geschiedenis GMNbv

Van Gent Gewasbescherming

Het bedrijf werd rond 1955 opgericht door de vader van de huidige generatie, namelijk Herman van Gent senior. Hij begon vol enthousiasme zijn bedrijf in een klein schuurtje in Voorhout. Mede door zijn inzet en de stormachtige ontwikkelingen op het gebied van gewasbescherming verhuisde het bedrijf naar een ruimer pand en werd er tevens een nevenvestiging opgericht in Julianadorp, aangezien er zich in de Kop van Noord-Holland vele bloembollenkwekers vestigden.
In 1992 werd er een nieuw pand betrokken op de prachtig gelegen locatie aan de Jacoba van Beierenweg te Voorhout. Dit gebouw voldoet aan de milieueisen en is goed gesitueerd midden in de Bloembollenstreek. In 1996 werd er ook in Julianadorp nieuw gebouwd, zodat het bedrijf voor wat betreft de opslagfaciliteiten en distributie voorbereid was op de toekomst.


Gebr. van der Meer

In 1960 startten de gebroeders Chris en Piet van der Meer een depot voor gewasbeschermingsmiddelen vanuit een klein schuurtje aan de Schorweg in Breezand.
Na verschillende uitbreidingen van de opslag werd in 1990 aan de Schorweg in Breezand een magazijn gebouwd, dat geheel voldoet aan de eisen van opslag en milieu. Omdat Gebr. van der Meer veel onderzoek doet in gewasbescherming op de eigen bloembollenkwekerij (een tweede tak van de gebroeders Van der Meer), werd in januari 1997 de Proeftuin Breezand van de overheid overgenomen om het onderzoek meer te centraliseren. Door de reizende bollenkraam (lelies-gladiolen) ging Gebr. van der Meer in 1994 met zijn afnemers mee richting Limburg. Hieruit is in 1999 Gebr. van der Meer Horst B.V. ontstaan. Een samenwerkingsverband met Mertens B.V. uit Horst op het gebied van bloembollenbegeleiding, gewasbescherming en bemesting.
In januari 1999 start Gebr. Van der Meer Horst B.V. (samenwerking tussen Gebr. Van der Meer B.V. en het bloembollensegment van Mertens B.V.). Gebr. van der Meer Horst B.V. levert niet alleen gewasbeschermingsmiddelen, maar biedt een veel breder pakket van diensten aan. Zo geeft Gebr. van der Meer Horst B.V. een volledige teeltbegeleiding die al begint bij de grondbemonstering voorafgaand aan de teelt.


Van Gent & Van der Meer

Mede door veranderende marktomstandigheden, zoals het groter worden van de kwekerijen, meer behoefte aan gespecialiseerde adviezen van de afnemers, strengere milieueisen enz. zijn Van Gent Gewasbescherming BV en Gebr. van der Meer BV per 1 januari 2001 een volledige fusie aangegaan.
Met een personeelsbestand van globaal 20 medewerkers is Van Gent & Van der Meer BV een gespecialiseerd bedrijf dat absolute kwaliteitsproducten verkoopt, voorzien van een advies welke mede door eigen onderzoek en ervaring tot stand is gebracht.
Omdat een nieuw bedrijf in een snel veranderende omgeving snel en adequaat moet kunnen functioneren, is er bij de opzet van de organisatie van Van Gent & Van der Meer BV gekozen voor een managementteam, dat de dagelijkse leiding voor zijn rekening neemt.
Er vindt regelmatig intern overleg plaats met alle adviseurs, zodat de adviseurs van de laatste ontdekkingen van het onderzoek en van de ontwikkelingen van de gewassen op de hoogte zijn. Hierdoor is het mogelijk de klanten de meest actuele en relevante voorlichting te geven. Met een volledig gemotiveerd team van mensen is Van Gent & Van der Meer BV klaar voor de toekomst.

Nuyens

Agrarisch Centrum Nuyens is al 110 (2008) jaar leverancier voor de professionele afnemers in de agro- en openbaar groen sector en gemeentelijke instellingen.
Agrarisch Centrum Nuyens leverde gewasbeschermingsmiddelen (zowel chemisch als biologisch), meststoffen, zaaizaden en direct gerelateerde professionele artikelen voor de doelgroepen.
Agrarisch Centrum Nuyens werkte oplossingsgericht met een hoge servicegraad op het gebied van advisering en logistiek in een juiste prijs/prestatie verhouding in de regio Noord-Holland en specifieke teeltgebieden buiten deze regio.
In 2006 heeft de eigenaar M. Nuyens zijn aandelen verkocht aan Van Gent & Van der Meer BV. Het bedrijf paste in de strategie van Van Gent & Van der Meer BV voor verdere uitbouw van de markt in Noord Holland.
GMN

Algemeen:
Telefoon 088-4747000
E-mail info@gmnbv.nl

Bestellingen:
Telefoon 088-4747000
E-mail bestellingen@gmnbv.nl

Verkoop binnendienst:
Telefoon 088-4747097

Financiën:
Telefoon 088-4747098

Postbus:
Postbus 21
2215 ZG Voorhout

BTW nr: NL008275798B01
KvK nr : 37055650

K  w  a  l  i  t  e  i  t     b  e  w  e  e  g  t     o  n  s  !