Agrifirm - GMN lanceert Expertisecentrum Bloembollenteelt

4 juni 2020 16:17 Om onderzoek verder te professionaliseren is recent het Expertisecentrum Bloembollenteelt opgericht. Op meerdere locaties in Nederland wordt samen met producenten, toeleveranciers en teelttechnisch specialisten onderzoek gedaan naar nieuwe teeltechnieken, biologische en geïntegreerde gewasbescherming en bemesting. "Door het samenbrengen van diverse disciplines, het bundelen van kennis én het uitvoeren van praktijkonderzoek ondersteunen wij bij het optimaliseren van de teelt,” vertelt Dennis Meijaard van het Expertisecentrum Bloembollenteelt.

Onderzoek belangrijke pijler
Onze klanten voorzien van de nieuwste inzichten, is één van de pijlers van de nieuwe organisatie Agrifirm - GMN. Door middel van onderzoek kennis en expertise ontwikkelen van de bloembollenteelt. Volgens Dennis Meijaard is een steeds duurzamer teeltsysteem ontwikkelen noodzakelijk voor een toekomstbestendige sector. “Het Expertisecentrum Bloembollenteelt heeft tot doel hier een belangrijke bijdrage in te leveren.”

Expertisedagen
Voor onze klanten hebben we de afgelopen weken al de expertisedagen gehouden. Veel klanten wisten hun weg te vinden naar de proeflocaties in Breezand, Venhuizen, Voorhout en Zwaagdijk. De nieuwste inzichten zijn besproken en gedeeld. “Ook veelbelovende duurzame oplossingen zijn getoond.” Daar zijn we trots op, aldus Dennis Meijaard.

“Door al het onderzoek te bundelen in het Expertisecentrum Bloembollenteelt kunnen we alle kennis en expertise nog beter ontsluiten naar de klanten en de sector. Het Expertisecentrum Bloembollenteelt doet momenteel onderzoek op meer dan 15 locaties waarin totaal meer dan 1000 onderzoeksobjecten liggen,” besluit Meijaard.Agrifirm - GMN
Agrifirm - GMN is toeleverancier in gewasbescherming, zaaizaden, meststoffen, land- en tuinbouwbenodigdheden voor de professionele agrarische sector. Bij Agrifirm - GMN zijn 40 betrokken medewerkers actief. Agrifirm - GMN richt zich met haar klanten op het optimaliseren van de teelt op een manier die verantwoord en levensvatbaar is, zowel nu als in de toekomst. Kennisontwikkelingen binnen de bloembollensector ondersteund met een eigen onderzoekcentrum is een rode draad in de strategie van het bedrijf.


Agrifirm - GMN

Algemeen:
Telefoon 088-4747000
E-mail info@gmnbv.nl

Bestellingen:
Telefoon 088-4747000
E-mail bestellingen@gmnbv.nl

Verkoop binnendienst:
Telefoon 088-4747097

Financiën:
Telefoon 088-4747098

Postbus:
Postbus 21
2215 ZG Voorhout

BTW nr: NL008275798B01
KvK nr : 37055650

K  w  a  l  i  t  e  i  t     b  e  w  e  e  g  t     o  n  s  !