Oxagri: Elektro-chemisch geactiveerd water zonder gebruik van chemicaliën

13 juni 2018 10:11 Stoelend op een jarenlange ervaring, biedt BlueSense oplossingen voor het behandelen van drink- en proceswater voor de agrarische sector. De OXAGRI van BlueSense is een innovatief systeem dat een chloorconcentraat produceert op basis van een zoutoplossing.

Meerdere OXAGRI-units zijn reeds succesvol geïnstalleerd op, voor bloembollen bestemde waterbehandelingssystemen. Het OXAGRI-systeem voorziet in een grote capaciteit ontsmettingsmiddel (onderchlorig zuur) om grote hoeveelheden water te behandelen zodat het risico op besmetting tot een minimum wordt beperkt (doeltreffend tegen schimmels, bacteriën en virussen).

Een standaard OXAGRI-systeem produceert ruim 12 kg chloor per dag (in een batch van 2 m3) en verbruikt slechts 2 kW/uur. Een hogere capaciteit kan worden bereikt door een extra slave-unit te plaatsen bovenop het standaard-systeem.


Afbeelding: Oxagri unit

In situ productie van ECA-Water

De OXAGRI is gebaseerd op Bright Spark’s technologie en biedt ter plekke en op aanvraag de productie van een consistente chlooroplossing. Omdat het natrium uit het zout niet gebruikt wordt, wordt de stijging van de pH van het behandelde water zeer beperkt. Hierdoor is er geen zuurinjectie nodig om het water in evenwicht te houden. Ten opzichte van andere traditionele desinfectiemethoden, wordt het EC-gehalte op een laag niveau gehouden.

De OXAGRI gebruikt alleen industrieel zout 99,5% (NaCl):
  • Er hoeft geen gebruik gemaakt te worden van gevaarlijke chemicaliën (lagere CAPEX)
  • Geen verlies in kracht van het chloor door verloop van tijd
  • Geen corrosie door het sterk geconcentreerde chloor (levensduur apparatuur)
  • Verbeterde veiligheid voor de medewerkers

Werking 
  1. Er wordt met onthard water een zoutoplossing gemaakt (water + zout)
  2. Water wordt rondgepompt door de elektrolyse-cel om 6000 ppm vrij chloor (ECA-water) te produceren
  3. Vervolgens wordt het ECA-water overgepompt naar de voorraadtank, klaar voor gebruik
  4. Een nieuwe zoutoplossing wordt gemaakt, de waterontharder wordt geregenereerd en een nieuwe batch wordt geproduceerd.


Toepasbaarheid:
  • Grote drinkwater-stromen (pluimvee, veeteelt etc.)
  • Grote vraag naar chloor (agrarische sector)OXICONTROL 1 - Meet- & Regelsysteem:

Naast de OXAGRI heeft BlueSense ook de OXICONTROL 1 ontwikkeld, speciaal gericht op het meten en doseren van desinfectiemiddelen in proceswater voor het behandelen van diverse soorten bloembollen (zowel in spoel- als in kookbaden). De OXICONTROL 1 geeft continu een nauwkeurige analyse van zowel het chloor- en pH niveau als van de watertemperatuur. De OXICONTROL 1 kan zowel met commercieel chloor als met ECA-water worden gebruikt. Hierdoor kan de OXICONTROL 1 tevens als eerste stap dienen naar een upgrade naar een compleet OXAGRI-systeem.


Afbeelding: Oxicontrol 1
GMN

Algemeen:
Telefoon 088-4747000
E-mail info@gmnbv.nl

Bestellingen:
Telefoon 088-4747000
E-mail bestellingen@gmnbv.nl

Verkoop binnendienst:
Telefoon 088-4747097

Financiën:
Telefoon 088-4747098

Postbus:
Postbus 21
2215 ZG Voorhout

BTW nr: NL008275798B01
KvK nr : 37055650

K  w  a  l  i  t  e  i  t     b  e  w  e  e  g  t     o  n  s  !