GMN ontwikkelt een “Anti-trips zak”

2 augustus 2018 10:10 Trips in de bewaring bij hyacint is moeilijk te bestrijden. Heetstook of dompelen in insecticide is geen garantie om vrij te blijven van trips tot voor het planten. Aanwezigheid van trips heeft schade tot gevolg. Geïntegreerde oplossingen zijn wenselijk en GMN ontwikkelt voor haar ICM (Integrated Crop Management) strategie een Anti-trips zak om ook tijdens de bewaring de hyacinten te beschermen tegen trips.Trips

Een volwassen trips kan een honderdtal eieren leggen. De ontwikkeling van ei tot volwassen trips duurt vijf weken bij 15oC, maar verloopt bij 30oC drie keer zo snel. Een volwassen trips is grijsachtig geel tot bruin, 2-3 mm lang en zeer beweeglijk; de larven zijn geel en traag. Tripsen kunnen grote afstanden afleggen en worden o.a. door de wind vervoerd en kunnen zo gezonde bollen besmetten.

Anti-trips zak
Voorkomen dat tripsen in een bewaarcel aanwezig zijn is zeer lastig. Het is nu wel mogelijk om ervoor te zorgen dat de trips niet bij de holbollen kan komen door deze te compartimeren. Een verspreiding door de cel wordt hiermee tegengegaan. Hierdoor wordt een mogelijke schade beperkt tot het minimale. De Anti-trips zak is verkrijgbaar in 2 varianten en zullen naar verwachting 5 jaar mee gaan wat leidt tot een duurzame investering.

Anti-trips zak - gaasbak
De Anti-trips zak - gaasbak is een zak gemaakt van anti-tripsgaas speciaal gemaakt voor een stapel gaasbakken. De stapel kan tot maximaal 14 gaasbakken hoog worden opgestapeld wil de zak nog goed afsluitbaar zijn. De sluiting wordt gerealiseerd m.b.v. een tie-wrap. De afmetingen van de Anti-trips zak - gaasbak is 82,5 x 57,5 x 280 cm.

Anti-trips zak - kuubskist
De Anti-trips zak - kuubskist is speciaal gemaakt voor de bewaring van hyacinten in kuubskisten. De afmeting van de zak is 120 x 120 x 80 cm waardoor deze in verschillende kuubskisten past. De  onderzijde is voorzien van klittenband waardoor deze openscheurt wanneer de zak wordt opgetild aan de lussen die in elke hoek aan de bovenkant zitten. De zak kan d.m.v. de lussen met een heftruck worden opgetilt. De bovenzijde is afsluitbaar met een rits. Deze zak heeft naar verwachting een lange levensduur.Anti-trips zak - gaasbak
Anti-trips zak - kuubskist


Agrifirm - GMN

Algemeen:
Telefoon 088-4747000
E-mail info@gmnbv.nl

Bestellingen:
Telefoon 088-4747000
E-mail bestellingen@gmnbv.nl

Verkoop binnendienst:
Telefoon 088-4747097

Financiën:
Telefoon 088-4747098

Postbus:
Postbus 21
2215 ZG Voorhout

BTW nr: NL008275798B01
KvK nr : 37055650

K  w  a  l  i  t  e  i  t     b  e  w  e  e  g  t     o  n  s  !